Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrence



Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Rome

16. oktober 2006 af Søren Rasmussen

5 stjerner Skriv en kommentar

Rome billede

Rom’s storhed genopstår i den mest fantastiske TV-serie siden Band of Brothers.

Rome følger Cæsar’s blodige vej mod Rom’s trone. Fra hans sejr i Gallerkrigene vender Cæsar hjem som en folkehelt og med overdådige rigdomme. Men stridigheder mellem den ambitiøse hærfører og republikkens senat fører til en rasende borgerkrig. Senatet’s mægtigte må gå i landflygtighed mens Cæsar indtager Rom. Fra deres eksil fører de krigen mod Cæsar videre men som tiden går må de mægtige senatorer sande at republikkens tid er ved at være ved sin ende. Under denne konflikt, som fører frem til verdenshistoriens mest berømte knivdrab, følger vi en række andre karakterer som berører Cæsar’s liv. Vi ser deres glæder og sorger, og får lov til at se en lille bid af hvad det ville sige at være Romer.

HBO’s stort anlagte serie er et mesterstykke i at blande oldtidens historie ind i et moderne drama. Rome er lavet med kærlighed og med respekt for det som Rom engang var. Ikke det Rom vi kender fra Hollywood’s (eller Hollyrome som de kalder det) stort anlagte film, men det Rom som historikerne kender. Et Rom som både er så tæt på den verden vi lever i i dag og dog så usandsynligt fjernt. Skuespil og manuskript er helt i top. I starten sidder man med en klar følelse af at dramaet lige så godt kunne have passet ind i et amerikansk nutids drama. Der er en vis følelse af eftermiddags soap, men den følelse forsvinder og storheden tager over. For hvert afsnit bliver Rome bare bedre og bedre, til man ved sidste afsnit kun kan tænke at man glæder sig til næste sæson.
Kulisser og kostumer er gennemførte, musikken er storartet komponeret af Jeff Beal og følelsen af oldtidens Rom er så ægte at man næsten kan lugte de beskidte gader og store menneskemængder.
Det eneste der mangler for at jeg ville give Rome en hel top-karakter er de mange historiske slag som desværre springes let hen over. Men da Rome allerede har været så ufatteligt dyr en serie, er der jo ikke noget at sige til at man sprang endnu større omkostninger over. Selv uden store slag er serien dog stadig fantastisk både i drama og aktion. Der mangler bestemt ikke blod og vold. Eller sex og dekadence for den sags skyld. Men når man er i Rom bør man jo som bekendt gøre som Romerne.

Rome er et kæmpe galleri af helstøbte karakterer hvis sind, fortid og fremtid bliver kortlagt i løbet af seriens tolv afsnit. Det er en imponerende præstation at have skabt så fuldendt et karakter galleri, men mindre kan man næsten ikke forvente af HBO. De lever fuldt ud op til en anden mastodont-serie de producerede og som de fleste også har haft fornøjelsen af. Band of Brothers, eller Kammerater i Krig som Danmarks Radio præsenterede den i Danmark.
Julius Cæsar spilles meget velvalgt af Ciarán Hinds (Miami Vice, Munich). Gaius Julius Cæsar er omdrejningspunktet for hele fortællingen og en historisk person hvis ringe har spredt sig langt ind i vores tid, uden at de synes at skulle ophøre i nærmere fremtid. Hinds spiller Cæsar med stor værdighed og styrke, og ikke mindst et glimt i øjnene i ny og næ. Der efterlades overhovedet ingen tvivl hos publikum om at Hinds er Cæsar. Cæsar’s højre hånd og hærfører Markus Antonius spilles med list, styrke og tilpas dekadence af James Purefoy (A Knight’s Tale, Vanity Fair) og Tobias Menzies (Casino Royale) bør fremhæves for hans fantastiske fortolkning af Brutus. En mand som står splittet mellem hans loyalitet til Cæsar og hans loyalitet til Republikken og hans magtfulde mor. Lucius Vorenus (Kevin McKidd) og Titus Pulo (Ray Stavenson) er de eneste menige soldater som Cæsar nævnte i sine fortællinger om Gallerkrigene. Derfor har Rome’s manuskriptforfattere nok også valgt at kaste deres kærlighed over dem. De to lykkeriddere har efter al sandsynlighed virkelig eksisteret, men intet vides reelt om dem. Derfor har der også været frie hænder til at skabe to virkelig spændende karakterer som er blandt drivkræfterne i fortællingen. Faktisk påtager Pullo sig egenhændigt at starte Republikens fald (ved et uheld selvfølgelig). Den gudeskønne og klassisk trænede Indira Varma (Basic Instinct 2) skal også fremhæves for sin rolle som Lucius unge hustru Niobe, men alle kan fremhæves og jeg kan jo ikke blive ved her. Blot sige at Rome er en fornøjelse og et absolut must.

Rome har et omfattende ekstra materiale der inkluderer kommentarspor og et særligt digitalt-historisk kommentarspor til hvert eneste afsnit. Det digitale spor forklarer alle de mange historiske detaljer og mysterier som hvert afsnit disker op med. Boksens disk 6 er reserveret udelukkende til ekstra materiale og indeholder to omfattende featurettes og et foto-galleri. Alt i alt er ekstra materialet lige så imponerende som resten af serien er og jeg giver det 5 stjerner ud af 6 mulige.

Selve Rome giver jeg 5 stjerner ud af 6 mulige.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:
Warner Bros..

Titel: Rome
Original Titel: Rome
Premieredato: 3. oktober 2006
Skuespillere: Ciarán Hinds, Kevin McKidd, Ray Stevenson, Max Pirkis, Polly Walker, James Purefoy, Lindsay Duncan, Indira Varma, Kerry Condon, Tobias Menzies
Spilletid: 0 min.
Selskab: HBO og BBC
Genre: Drama





banner
Overskrift Højre Block
De uønskede
Inshallah en dreng
The Garfield Movie
ABOUT DRY GRASSES
PIGEN DER FORTAL...
The Fall Guy
Paranoia (Blockb...
Monkey Man
Immaculate
Fire døtre



KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...