Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrence



Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Too young to die

24. februar 2010 af Steffen Damkjær Moestrup

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Too young to die  billede

Deprimerende men også empatisk og velspillet film om en ung piges tragiske skæbne.

En film med 2 mordefterlyste, hvoraf den ene spilles af Juliette Lewis, lyder som totalt plagiat af Natural Born Killers - Oliver Stone's fine seriemorder meets love affair-film fra 1994. Men sagen er den, at Too Young To Die er fra 1990, så måske er det snarere Oliver Stone, der har ladet sig inspirere.

I "Too young to die" får vi fortællingen om den unge Amanda Sue Bradley (i virkeligheden hedder hun Attina Marie Cannaday), der allerede som 13-årig giftede sig og lod sig skille som 14-årig. Som lille voksede hun op i den hvide underklasse, blev seksuelt misbrugt af sin stedfar og forladt af sin mor. Livet har ikke ligefrem skænket hende mildhed. Som teenager fortsætter hendes uheld, idet hun konstant svigtes af sine omgivelser og til sidst ender med at myrde sin elsker. Sidenhen følger den følelsesladede retssag, altimend filmen veksler til falshback, der afdækker mere af omstændighederne omkring Amandas opvækst og dermed kan virke som formildende forklaringsmodel for hendes handlinger.

Too young to die er en meget deprimerende men også en empatisk og velspillet film. Især Juliette Lewis imponerer i sin fremstilling af den unge mordanklagede teenager. Som autentisk historie er der efter sigende mange deltaljer, der ikke holder vand. Blandt andet er filmen blevet klandret for kun at give Amandas udgave af historien. Dette kritik kommer fra afdødes datter, så helt upartisk er kritikken ikke, men derfor kan den jo godt have sin rigtighed. Autentisk eller ej, så rører det dog ikke ved, at Too Young to Die er en vellykket og debatskabende film om dødstraf, moral og medmenneskeligt ansvar. Selvom filmen egentlig er lavet til dvd, kan den sagtens bære en dvd-udgivelse.

PAN Vision.

Titel: Too young to die
Original Titel: Too young to die
Premieredato: 2. februar 2010
Instruktør: Robert Markowitz
Skuespillere: Juliette Lewis, Brad Pitt
Spilletid: 92 min.
Selskab: 1990
Genre: Drama


banner
Overskrift Højre Block
De uønskede
Inshallah en dreng
The Garfield Movie
ABOUT DRY GRASSES
PIGEN DER FORTAL...
The Fall Guy
Paranoia (Blockb...
Monkey Man
Immaculate
Fire døtre



KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...